Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaHollandaAmsterdamAmsterdam’dan Ne Hediye Alınır? Nesi Meşhur?

Amsterdam’dan Ne Hediye Alınır? Nesi Meşhur?

-

Amsterdam’dan Ne Hediye Alınır? derken aslında sembolük ürünlerin yanı sıra sevdiklerimizi küçücük şeylerin bile mutlu edeceğini unutmayalım. Hollanda’nın başkenti Amsterdam, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra, yöresi ile bütünlemiş bazı objeleri ve de tatları ile de oldukça popüler bir kent olmuştur. Bu nedenle kenti ziyaret eden herkes, sevdiklerine ve kendilerine çok sevecekleri hediyelik eşyalar satın almak için en ünlü caddelerde bulunan dükkanlara mutlaka uğramalıdır. Aynı zamanda şehrin alışveriş merkezleri ve de pazarları hakkında da bilgi edinerek, harcamalarınızı daha ucuza mal etmeniz de kaçınılmaz olacaktır. Amsterdam hediyelik eşya seçenekleri olarak son derece zengin bir kültüre sahiptir. Öyle ki Hollanda denildiği zaman akıllara gelen ilk şey şüphesiz ki peynirler!

Amsterdam’ın Neyi Meşhur?

Ülkenin ineklerinin çok meşhur olması, üretilen peynirlerin de çok lezzetli olmasına olanak sağlamıştır. Burada birbirinden farklı bir çok lezzetli peynir çeşidi bulabilir ve kendi ülkenize giderken yanınızda götürmek için satın alabilirsiniz. Ayrıca da Anna Frank’ın ünlü evini ziyaret ettikten sonra, onun günlüğünün bir kopyasını alarak da güzel bir hediye oluşturmanız mümkün olacaktır.

Amsterdam'ın Neyi Meşhur

Amsterdam Ne Hediye Alınır?

Hollanda hem peyniri, hem de porseleni ile ünlenmiş bir ülkedir. Özellikle de Delfware ismi verilen Hollanda porseleni, sadece mavi ve beyaz renkleriyle satışa sunulmuştur. Bu porselenler üzerinde kullanılan işlemeler, yöre kültüründen izler taşır. Oldukça da güzel bir hediyelik eşyadır. İşlenmiş porselenleri satın almak için Prinsenrackt 440 caddesindeki Jorrit Heinen mağazasına gidebilirsiniz. Ülkenin en ünlü diğer bir ürünü de terlikler ve de tahta ayakkabılardır. Aslına bakıldığında tahtadan imal edilmiş her bir ürün özellikle de ayakkabılar bu ülkenin sembolü haline gelmiştir. Amsterdam’ın dört bir yanında bulunan hediyelik eşya dükkanlarında tahta terlik ve ayakkabıları bulabilirsiniz.

Eğer daha özgün bir hediye satın almak istiyorsanız da sadece Hollanda’ya özgü olan doğum günü takvimlerini düşünebilirsiniz. Öyle ki bu kentin insanları sevdiklerinin doğum günlerini unutmamaya özen gösterir. Bu nedenle de kendilerine özel doğum günü takvimi üretmektedirler. Simgesel şeylerden ziyade daha çok gıda alışverişi yapmak istiyorsanız da Hollanda mutfağının simgesi olan waffle’ı tercih etmelisiniz. Eminiz ki sadece bir kez tattığınızda bile, yanınızda bir çok adet götürmek isteyeceğiniz bu lezzetli gıda ürünün tadı damağınızda kalacak!

Amsterdam Gezi Rehberi için tıklayınız.

Mekancu
Mekancuhttp://www.b9creative.com
Merhaba, 27 yaşındayım. Yeni yerler keşfetmeyi ve haftasonu planları yapmayı seviyorum! Bu deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak için buradayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

253BeğenenlerBeğen
15,933TakipçilerTakip Et
16,041TakipçilerTakip Et
317TakipçilerTakip Et
1,973TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol