Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaRehberTürkiyeTuzla Gezilecek Yerler

Tuzla Gezilecek Yerler

-

İstanbul Anadolu Yakası’nda yer alan ve orta kalabalık ilçelerden biri olan Tuzla Gezilecek Yerler, İstanbul’un en güneyinde bulunmakta ve denize kıyısı olduğu için birçok insanın ilgisini çekmektedir. En büyük tersaneler bölgesine de sahip olan ilçe, 1400 yılında Yıldırım Bayezid tarafından Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır. İlçenin tarihi derinliği oldukça fazladır ve bu durum, Tuzla gezilecek yerler kapsamında çok fazla seçeneğin bulunduğunu gözler önüne sermektedir.

Tuzla Ulaşım

201 km2lik alana sahip olan ilçe, denizden 19 metre yükseklikte yer almakta olup ilçeye ulaşım oldukça kolay bir şekilde sağlanmaktadır. İlçeye Avrupa ya da Anadolu Yakası’ndan rahat ve konforlu ulaşmak isteyen kişilerin tercih edebilecekleri ilk seçenek otobüstür. İETT ve Özel Halk Otobüsleri ile birlikte Tuzla’dan Bostancı ve Kadıköy’e, bu yerlerden de ilçeye ulaşım sağlanmaktadır. Tuzla’ya ulaşım kapsamında bir diğer seçenek de demir yoludur. Marmaray ile birlikte farklı ilçelerden Tuzla’ya ulaşmak olanaklıdır.

Tuzla Gezilecek Yerler

Tuzla Gezilecek Yerler

Tuzla’da, insanların görmesi gereken pek çok yer bulunmakta olup bu yerlerin bir kısmı, ilçenin tarihsel sürecine ışık tutabilecek türdedir. Tuzla gezilecek yerler kapsamında aşağıdaki gibi bir sıralama yapmak olanaklıdır:

  • Viaport Marina
  • Plenataryum ve Gözlem Evi
  • HoloZoo Nuh’un Gemisi
  • ViaSea Temapark, Aile Eğlence Merkezi
  • Tuzla Sahili
  • Tuzla Manastır Koyu
  • Holografik Hayvanat Bahçesi
  • Tuzla Kent ve Mübadele Müzesi
  • Tuzla Kaplıcaları

Yukarıdaki gibi sıralanabilen yerlerin her biri, Tuzla’da bir gezinti yapmak isteyen kişilerin görmeleri gereken yerler dahilinde yer almaktadır. Özellikle Viaport Marina, muhteşem bir manzaraya sahiptir ve insanların huzurlu bir şekilde vakit geçirmelerine olanak tanımaktadır. Bunun yanı sıra Holografik Hayvanat Bahçesi de Türkiye’de ilk ve tek holografik hayvanat bahçesi olarak bilinmektedir.

Tuzla Gezilecek Yerler

Tuzla’da Ne Yenir?

Denize kıyısı olan Tuzla’da ne yenir sorusu, ilçeyi ziyaret edecek kişiler tarafından merak edilen sorulardan biridir. Deniz ile yakından teması bulunan ilçede tavsiye edilen yiyeceklerden ilki, farklı lokanta ve restoranlarda yapılan balık yemekleridir. Bunun yanı sıra ev yemekleri, ızgara köfte, pizza, ekmek arası vb. yiyeceklerin de tercih edilebildiğini ifade etmek olanaklıdır.

Tuzla Konum için tıklayınız.
Tuzla Gezilecek Yerler adlı yazımızı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz.
İstanbul Gezi Rehberi için tıklayınız.

Mekancu
Mekancuhttp://www.b9creative.com
Merhaba, 27 yaşındayım. Yeni yerler keşfetmeyi ve haftasonu planları yapmayı seviyorum! Bu deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak için buradayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

253BeğenenlerBeğen
15,933TakipçilerTakip Et
16,041TakipçilerTakip Et
317TakipçilerTakip Et
1,973TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol