Salı, Nisan 30, 2024
Ana SayfaRehberTürkiyeDikili Gezilecek Yerler

Dikili Gezilecek Yerler

-

Dikili Gezilecek Yerler binlerce yıllık geçmişe sahip olan, eşsiz bir konumda bulunan ve il merkezine en uzak yerleşim alanları arasında olan İzmir ilçesidir. İlçede yapılan kazı çalışmaları sonucunda bölgenin tarihsel geçmişinin M.Ö. 4 ile 5. Yüzyıl tarihlerine kadar uzandığı belirlenmiştir.

Dikili gezilecek yerler de bu kapsamda tarihsel bir arka plana sahip olduğu gibi aynı zamanda modern eğlence alanları ve sıra dışı güzelliğe sahip olan plajlar da bulunur. Ayrıca ilçe sınırları içerisinde onlarca tarihi kalıntının yer aldığı ve dolayısıyla gezi izlencesine bu tarihi miraslarında eklenebileceği akıldan çıkarılmamalıdır.

Dikili Nerede?

Dikili, İzmir il merkezinden yaklaşık olarak 120 kilometre uzaklıkta bir konuma sahiptir. İlçe İzmir’in Bergama ilçesine komşu olmasının yanı sıra Balıkesir il sınırında bulunur. İlçenin geri kalan bölümünün tamamı Ege Denizi ile çevrilidir.

Dikili gezilecek yerler soldukça etkileyici doğal güzellikler, kültürel ve tarihi miraslar ve uçsuz bucaksız uzanan plajlar ile doludur. Özellikle ilçenin doğal güzellikleri arasında yer alan çağlayan ve şelaleler ülke çapında üne sahiptir.

Dikili’ye Ulaşım

Dikili belirtilmiş olduğu gibi İzmir il merkezine oldukça uzak bir konumdadır. Yine de arada bulunan 120 kilometrelik mesafenin 1,5 saat gibi oldukça kısa bir süre içerisinde tamamlanması olasıdır. İzmir il merkezinden kalkan şehir içi otobüsler bu konuda kullanılabilecek tek alternatif olarak görülmektedir.

Dikili Konaklama

Dikili konaklama imkanları bakımından da ziyaretçilerine geniş bir yelpaze sunar. Son derece küçük bir Ege beldesi gibi görünen bu ilçe içerisinde bulunan ve yaz turizmine yönelik hizmet veren konaklama tesisleri 5 yıldızlı otel hizmetlerini aratmaz. Her bütçeye uygun konaklama imkanı da sunan bu tesisler aracılığıyla Beach oteller ya da sahilden biraz daha uzakta konaklama tesislerini tercih edebilirsiniz.

Dikili Gezilecek Yerler

Dikili gezilecek yerler bakımından o kadar zengindir ki ilçenin sahip olduğu doğal güzellikler ve diğer tesislerinin tek bir çırpıda anlatılması mümkün değildir. Plajlar, adacıklar, şelaleler, çağlayanlar, antik kentler ve bunların dışında pek çok görülmesi gereken mekana ve alana ev sahipliği yapan ilçe benzersiz bir konuma sahiptir.

Kalem Adası

Dikili açıklarında yer alan bu benzersiz doğal güzellik dört tarafı denizlerle çevrili küçük bir cennettir. Son derece etkileyici bir denize sahip olan Kalem Adası ulaşımı için ilçe merkezinde adaya yolculuk yapan teknelerin kullanılması olanaklıdır.

Aşıklar Şelalesi

Dikili’de gezilecek yerler arasında kesinlikle görülmesi gereken doğal güzelliklerden olan Aşıklar Şelalesi, iki aşığın dillere desten aşkını simgeler.

Ece Şelalesi

Hazır Aşıklar Şelalesine gelmişken buraya yaklaşık olarak 30 dakika yürüme mesafesinde olan Ece Şelalesi de ziyaret edilmeye uygundur. Tesis içerisinde bulunan şelaleye giriş ücretsizdir.

Karagöl Tabiat Parkı

Karagöl Tabiat Parkı benzerine az rastlanır şahane bir doğal güzelliğe sahiptir. Mavi ile yeşilin iç içe geçtiği bu alan, her iki rengi birbirinden ayıramaz hale getirir. Volkanik hareketler sonucunda oluşmuş olan bu tabiat parkı kesinlikle Dikili ziyaretlerinizde uğramanız gereken adrestir.

Dikili konum için tıklayınız.

Dikili Gezilecek Yerler adlı yazımızı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz. İzmir Gezi Rehberi için tıklayabilirsiniz.

Mekancu
Mekancuhttp://www.b9creative.com
Merhaba, 27 yaşındayım. Yeni yerler keşfetmeyi ve haftasonu planları yapmayı seviyorum! Bu deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak için buradayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

253BeğenenlerBeğen
15,933TakipçilerTakip Et
16,041TakipçilerTakip Et
317TakipçilerTakip Et
1,973TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol