Salı, Nisan 23, 2024
Ana SayfaTürkiyeEdirneSüloğlu Gezilecek Yerler

Süloğlu Gezilecek Yerler

-

Süloğlu Gezilecek Yerler Edirne ilinin kuzeydoğu tarafında bulunmaktadır. Süloğlu Kırklareli iline sinir olan ilçe olarak bilinmektedir. Süloğlu 22 Kasım 1922 yılında Türk topraklarına katılmıştır. Süloğlu Edirne merkeze bağlı köy konumunda bulunurken ilerleyen zamanlarda belediye olarak belirlenmiştir. Süloğlu belediyesi daha sonra ilçe olarak anılmaya başlamıştır. Süloğlu dalgalı arazi yapısına sahip olmakla beraber Tavşan tepe, Fakir tepe ve Yatsı tepe de yükseltileri arasında yer almaktadır. Süloğlu ilçesinde, Süloğlu deresi ve Geçkinli deresi bulunmaktadır. Süloğlu Barajı de yer almaktadır.

Süloğlu Ulaşım

Süloğlu Ulaşım alternatifleri oldukça fazladır.  Süloğlu ve Edirne Merkez arası mesafesi ortalama 57 kilometre olarak bilinmektedir. Edirne merkezden Süloğlu ilçeye gitmek isteyen kişiler için ortalama 45 dakikalık bir yol mesafesi bulunmaktadır. İstanbul’dan Edirne Süloğlu ilçesinde gelmek isteyen kişiler için İstanbul Süloğlu arası ortalama 248 kilometre olarak bilinmektedir. İstanbul’dan Süloğlu ilçesine gelmek isteyen kişilerin ortalama özel araçla 3 saat 13 dakika yol gelmeleri gerekmektedir.

Süloğlu Konaklama

Süloğlu gezilecek tarihi mekanları, tepeler ve dere bulundurması sebebiyle kişilerin tatil yapmak ve gezmek için tercih edebileceği yerlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Süloğlu ilçesini tatil için tercih eden bireyler yazın ve kışın tercih edeceği için gelmeden önce konaklama için rezervasyon yaptırmanız önerilmektedir. Süloğlu ilçesine günübirlik gelmek isteyen kişiler için günübirlik oteller, apartlar ve pansiyonlar yer almaktadır.

Süloğlu Gezilecek Yerler

Süloğlu Gezilecek Yerler içerisinde tarihi mekanlar ve göller mevcuttur.

Balkan Şehitleri Abidesi

Süloğlu ilçesinde gezilecek tarihi yerlerden bir tanesi Balkan Şehitleri Abidesi olarak bilinmektedir. Balkan Şehitleri Abidesi Süloğlu ilçesine ait Geçkinli Köyünde yer almaktadır. Balkan savaşları dolayısıyla savaşta şehit olanların anısına Süloğlu ilçesinde Balkan Şehitleri Abidesi kurulmuştur. Balkan Şehitleri Abidesi yüksek höyük üzerine kurulmuştur. Giriş kapısında sütunlar ve sütunların üzerinde top mermileri bulunmaktadır.

Süloğlu Barajı Ve Parkı

Süloğlu Barajı ve Parkı Süloğlu ilçesinde bulunmaktadır. Süloğlu Barajı ve Parkı 1981 yılında yapımını tamamlamıştır. Süloğlu Barajı ve Parkı yaklaşık olarak 52 metre yüksekliğe sahiptir. Süloğlu Barajı ve Parkı çevresi yeşil alan olarak yapılmıştır. Süloğlu Barajı ve Parkını ziyaret etmek isteyen kişiler doğayla iç içe olma fırsatı da yakalamaktadır.

Süloğlu Konum için tıklayınız.
Süloğlu Gezilecek Yerler adlı rehberimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.
Edirne Gezi Rehberi için tıklayınız.

Mekancu
Mekancuhttp://www.b9creative.com
Merhaba, 27 yaşındayım. Yeni yerler keşfetmeyi ve haftasonu planları yapmayı seviyorum! Bu deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak için buradayım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

253BeğenenlerBeğen
15,933TakipçilerTakip Et
16,041TakipçilerTakip Et
317TakipçilerTakip Et
1,973TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol