Home Türkiye Bursa Gürsu Gezilecek Yerler

Gürsu Gezilecek Yerler

0
916
Gürsu Gezilecek Yerler

Bursa iline 12 km uzaklıkta olan Gürsu Gezilecek Yerler ilçesi, daha girişinde bol yeşillikle karşılar. Çınar ağaçlarıyla selamlayan Gürsu ilçesi, Osmanlı evleri, tarihi hamam ve camisi ile geçmişle bugün arasında bir köprüdür. Ağırlıklı olarak manda diğer adıyla susığırı yetiştirildiği için ilçenin eski adı Büyük Susığırlık olarak anılıyordu. Ancak ilçede suyun bol olmasıyla adı 1934 yılında Gürsu olarak değiştirilmiştir.

Rum ve Türk halkının bir arada yaşadığı Bursa’nın çok eski ilçelerinden biridir. Hatta cumhuriyetin ilanından önce Rumların çoğunlukta olduğu bir nüfusa sahipti.  1990 yılının Mayıs ayında da ilçe olmuştur. Gürsu, tarıma elverişli toprakları, doğal güzellikleri ve kaynaklarıyla oldukça değerli bir cevherdir. Bunun yanı sıra Gürsu’da eski zamanlarda yaşamış olan Roma ve Bizanslılardan kalma tarihi kalıntılar da ilçeyi farklı bir atmosfere bürür.

Gürsu Ulaşım

Gürsu’ya ulaşım sağlamak oldukça kolaydır. Kişiler isterlerse özel araçları ile seyahat edebilir ya da şehirlerarası otobüslerle yolculuk edebilirler. Şehirlerarası yolculuklar esnasında her firmaya bağlı olarak ulaşım değişecektir. Bazı firmalardan direkt olarak Gürsu’ya seyahat edilebilirken, bazı firmalarda ise Bursa aktarmalı seyahat edilebilmektedir.

Gürsu Konaklama

Gürsu’da konaklama sağlamak isteyen kişiler ilçede yer alan otelleri kullanabilirler. Gerek büyük oteller olsun, gerekse apart oteller olsun ilçede konaklama alanı bulmak oldukça kolaydır. Ancak bahar aylarında ilçedeki nüfus yoğunluğu artmaktadır. Bu nedenle önceden rezervasyon sağlayarak istenilen otelde kalmak mümkündür.

Gürsu Gezilecek Yerler

Gürsu gezilecek yerler konusunda oldukça zengin bir ilçedir. Bursa’nın tarihinin eskiye dayanması nedeni ile ilçesindeki birçok mimari yapıda geçmişe aittir.

Tarihi Değirmen

1800’lü yıllarda yapılan tarihi değirmen, ilçeye giriş yapıldığı anda görülebilmektedir. Bir kısmı zarar gören değirmen günümüzde restore edilmiş ve sosyal tesis olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Orta Camii Kilisesi

İstiklal Mahallesi’nde yer alan bu camii, eski zamanlarda kilise olarak kullanılmıştır. Yapının eski olduğu bilinmektedir ancak resmi olarak ne zaman yapıldığına dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Hamam

Canbazlar köyünde yer alan hamam eski tarihi ile dikkat çekmektedir. Medrese olarak kullanılmış sonrasında hamam olarak hizmete devam etmiştir.

Gürsu Konum için tıklayınız.
Gürsu Gezilecek Yerler adlı yazımızı sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz.
Bursa Gezi Rehberi için tıklayınız.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here