Home Kültür Sanat Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan

Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan

0
1186
Sakıp Sabancı Müzesi

Sakıp Sabancı Müzesi’nin bahçe kısmında iki at heykeli bulunur. Özellikle de köşkün hemen ön kısmında olan at heykeli insanlar arasında popüler hale gelmiştir. At ismi verilen bu heykel 1864 yılında heykeltıraş Louis Doumas tarafından Paris’te yapılmıştır. Daha sonra İstanbul Büyükdere sırtlarında yer alan Abraham Paşa’nın çiftliğine, sonra Mahmut Muhtar Paşa’nın Mermer Konağının önüne ve en son da Hacı Ömer Sabancı tarafından satın alınarak, Emirgan’da yer alan köşkün bahçesine yerleştirilmiştir.

Atın satın alınıp, yerleştirilmesiyle birlikte burası herkes tarafından “Atlı Köşk” olarak nitelendirilmeye başlanmıştır. Müzenin ana kapı girişindeki diğer at heykeli de 1204 yıllarında Haçlı Kuvvetleri tarafından Hipodrom’dan alınarak Venedik’e San Marco Kilisesi’nin önün yerleştirilmiştir. Daha sonra ise yine Hacı Ömer Sabancı tarafından ülkemize getirilmiştir.

Sakıp Sabancı MüzesiSakıp Sabancı müzesinde at heykellerinin yanı sıra, tarihe ışık tutan birbirinden farklı eser sergilenir. Mekan Çubuklu Sarıyer Feribot iskelesinin civarında yer almaktadır. Belirli dönemlerde müze içerisinde çocuk etkinlikleri düzenlenir. Sakın Sabancı Müzesi hafta içi saat 10:00 ile 18:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Sakıp Sabancı Müzesi İletişim Bilgisi

Adres: Sakıp Sabancı Caddesi, No. 42 | Emirgan, İstanbul 34467, Türkiye
Telefon: (0212) 277 22 00
Konum için tıklayınız.

İstanbul Mekanları için tıklayınız.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here