İçindekiler (Ana Başlıklar)
Gezmeyi seven biri iseniz ve gezerek nefes alıyorsanız Yurt Dışında Evlenmek hayalinizdeki bir rüya olabilir. Sevdiğinizle baş başa, gözlerden uzak bir evlilik ile balayınızı birleştirmek gibi mantıklı bir hareket yapabilirsiniz. Bununda tek yolu tabi ki yurt dışında evlenmektir.
Öncellikle şunu berkitmek gerekir ki, yurt dışında evlenmek hayal edildiği kadar zor bir şey değil. Ayrıca sadece ünlülerin de gerçekleştirdiği bir olay değildir. Siz de rahatlıkla rüya gibi bir düğünle yurt dışında evlenebilirsiniz. Ayrım olmaksızın tüm Türk vatandaşları yurt dışında evlilik için başvurabilir. Onaylandığında ise evlilikler Türk konsolosluklarında veya bulunulan ülkenin şartlarına göre nikah dairelerinde gerçekleşebiliyor.
Yurt dışında evlenseniz bile, Türk vatandaşı olarak uymanız gereken kurallar orada da geçerli oluyor. Yut dışında evlenmek o kadar zor değildir ancak evlenmeden önce kendinizi maddi olarak hazırlamanız gerekebilir. Ayrıca istenilen belgeleri de hızlı bir şekilde teslim etmelisiniz.
Yurt Dışında Evlenmek için Gerekli Belgeler
Evlenmek için istenilen bazı resmi belgeleri tamamlayıp, yanınızda yurt dışına götürmeniz gerekir.
Evlenme Ehliyet Belgesi
Bekarlık belgesi olarak da bilinen evlenme ehliyet belgesi, kişinin evliliğe uygun olup olmadığını gösterir. Belgeyi bulunduğunuz ilçenin nüfus müdürlüklerinden teslim alabilirsiniz. Belgenin özellikle apostilli olmasına da dikkat etmeniz gerekir. Apostil işlemini de nüfus müdürlüklerinden ve kaymaklıklarından ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Nüfus Cüzdanı ve Pasaport
Konsolosluk tarafından nüfus cüzdanı ve pasaport fotokopisi istenebilir. Ayrıca gideceğiniz ülkenin vize işlemlerini de halletmeniz gerekir.
4 Vesikalık Fotoğraf
Ülkemizde olduğu gibi orada da son 6 ay içerisinde çekilmiş 4 tane vesikalık fotoğraf götürülmelidir. Fotoğraflarda ise çiftin yüzlerinin açık ve belirgin olması gerekiyor.
Uluslararası Doğum Kayıt Örneği
Nüfus kayıt örneği birçok resmi işlemde gerekebiliyor. Uluslararası doğum kayıt örneğini ve nüfus kayıt örneğini ücretsiz bir şekilde nüfus müdürlüklerinden alabilirsiniz. Alacağınız her iki evrağın mutlak evleneceğiniz ülkenin dilini çevrilmesi gerekiyor. Ayrıca belgelerin apostilli olması da gerekiyor.
İkametgah
Gereken bir diğer evrak ise ikametgah belgesidir. Mahalle muhtarınızdan ya da E-
Devlet’ten ücretsiz şekilde alabilirsiniz. E-devlet‘ten alabilirsiniz.
Evlilik Beyan Formu
Konsoloslukta imzalanan bir belgedir. Evlilik beyan formu, evlilik ile ilgili temel bilgilerin sorulduğu bir belgedir. Nikah tarihinizden birkaç gün önce formu doldurmanız gerekir.
Şahitlerin Nüfus Cüzdanları
Nikah işleminizin tamamlanabilmesi için 2 adet şahidinizin bulunması gerek. Burada dikkat etmeniz gereken ise her iki şahidin de Türk pasaportuna sahip olmasıdır. Şahitlerin adresleri ve isimleri gibi bilgiler başvuru sırasında belirtilmelidir.
Yurt Dışında Evlenmek sandığınız kadar kolay değil. Yol Haritası kategorimizde ilginizi çekecek farklı içerikler olabilir.