Gaziantep ilimizin en büyük ikinci ilçesi olan Şehitkamil Gezilecek Yerler, Gaziantep ilçeleri arasında en gelişmiş olanlardan bir tanesidir. Yaklaşık olarak 818.000 nüfusa sahip bu ilçe, ismini Fransız askerlere karşı savaşan ve Gaziantep ilinin ilk şehidi olan Mehmet Kamil’den almaktadır. Kurtuluş döneminin en önemli illerinden olan Gaziantep’in 2. merkez ilçesi olan Şehitkamil, ayrıca geçmiş zamanlarda birçok medeniyeti bünyesinde bulundurmuştur.
Şehitkamil, konum olarak Şahinbey ilçesinin hemen üst tarafında bulunmaktadır. Şehitkamil Gaziantep arası kaç km sorusunu yönelten bireyler, bu ilçenin 1. merkez ilçe olan Şahinbey’e 22 km uzaklıkta olduğunu bilmelidir. Ancak genele bakıldığı zaman Şehitkamil ilçesi de merkezdedir.
Şehitkamil Gezilecek Yerler
Gaziantep’in en büyük ilçelerinden olan Şehitkamil, şehir genelindeki çoğu gezilecek yerin bulunduğu ilçedir. Bu nedenle Şehitkamil gezilecek yerler incelendiği zaman, bu yerlerin neredeyse tamamının Şehitkamil ilçesinde olduğu görülmektedir. Şehitkamil ilçesinde mutlaka görülmesi gereken yerler şu şekildedir:
- Sofdağı Yaylası
- Altın Çarşısı
- Ömeriye Camii
- Ali Nacar Camii
- Dülük Antik Kent
- Hasan Süzer Etnografya Müzesi
- Kendirli Kilisesi
- Ömer Ersoy Kültür Merkezi
- Dülükbaba Ormanı
Şehitkamil’de Ulaşım
Şehitkamil ilçesinde ulaşım oldukça rahat ve kolaydır. İlçe merkezde sürekli olarak otobüs seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca Şehitkamil ilçesinde çoğu yer birbirine yakın olduğu için ulaşım kısa sürmektedir. Ancak Şehitkamil gezilecek yerler tercih ediyorsanız, ulaşımın daha uzun süreceğini bilmeniz gerekmektedir. Zira dere, baraj gibi sulu yerler, merkeze daha uzak yerlerdedir.
Otobüs ve dolmuş seferlerine ek olarak şahsi aracınızla da rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Gaziantep’te yollar yeni ve düzenli olduğu için sorun çekmeden istediğiniz bölgeye gidebilmeniz de mümkündür.
Şehitkamil’de Ne Yenir?
Şehitkamil’e gidecek olursanız, bazı lezzetleri mutlaka yerine deneyimlemelisiniz. Gaziantep mutfağının yemekleri hemen hemen her ilde meşhur olsa da, Gaziantepli ustaların yaptığı yöresel yemekler çok daha lezzetli olmaktadır. Örneğin lahmacunlar közlenmiş patlıcan ile servis edilmekte ve bir dürüm büyüklüğünde olmaktadır. Buna ek olarak baklava, katmer, hedik, lebeniye çorbası, patlıcan kebabı, soğan kebabı, fıstıklı burma kadayıf da oldukça sevilen yöresel lezzetler arasındadır.
Konum için tıklayınız.
Gezilecek Yerler adlı rehberimizi okuduğunuz için teşekkür ederiz.
Gaziantep Gezi Rehberi için tıklayabilirsiniz.