İçindekiler (Ana Başlıklar)
Manisa Gezi Rehberi; güzeller güzeli doğası ve yapısıyla dikkatleri üzerine çeken illerimiz arasında yer almaktadır. Gezginler için eşsiz bir deneyim mekanı olarak ön plana çıkmasının yanı sıra kendine has kültürü ve Ege Bölgesi’nin yansımalarıyla öne çıkan bir şehirdir. Tarihi özellikleri ile de bilinen Manisa’nın bir diğer ismi Şehzadeler Şehri olarak bilinmektedir. İzmir’in ardından Ege Bölgesi’nin en büyük ikinci şehri olma unvanını taşıyan Manisa 1 milyon 300 bin civarında nüfusa sahiptir. Yaklaşık 13 bin metrekarelik bir alanda konumlanmış olan güzel şehir kendine has lezzetleri ile tanınır.
Manisa Gezi Rehberi
Tarım, gıda, dokumacılık, dericilik ve sanayi gibi pek çok iş kolunun bir arada yürütüldüğü görülmektedir. Manisa’da yer alan Cirit Festivali ve Mesir Festivali gibi yerli kültürün güzel etkinliklerine katılmak isterseniz; genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında tercih edebilirsiniz. Zira yaz aylarında yükselen sıcaklıklar nedeniyle festivaller bahar aylarında gerçekleştirilmektedir. Verimli toprakları ile bilinen Manisa bu özelliği ile tarih boyu pek çok medeniyetin uğrak noktası olmuştur.
Hititler, Frigler, Bizanslılar ve Osmanlı gibi çok sayıda kültürün izlerinden söz etmek mümkündür. Özellikle Osmanlı açısından da Manisa önem arz eden bir şehir olmuştur. Genel olarak ileride padişah olması beklenen Şehzadelerin Manisa Sancağına yollanması sebebiyle Şehzadeler Şehri adını almıştır.
Manisa’ya Ulaşım
Manisa Gezi Rehberi’nin ilk adımlarından biri Ulaşımdır. Ege Bölgesi’nin en büyük 2. Şehri olan Manisa, ulaşım oldukça kolay ilerden birisidir. Karayolu, demiryolu ya da havayolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Havayolu düşünürse en yakın merkez 9 kilometre kadar uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı olmaktadır. Bu bölgeden araç kiralama yoluyla veya otogara gidip otobüs kullanarak rahatlıkla ulaşılabilir. Karayolu tercih etmek isteyenler için çok sayıda büyükşehirden Manisa seferinin olduğunu söylemek mümkündür.
Başkent Ankara ile Manisa arası ortalama 7 saat bir otobüs yolculuğu tutmaktadır. İstanbul-Manisa arası ise yaklaşık 6 saattir. Bununla birlikte tercihini demiryolundan yana kullanacak olanlar için Uşak, Aydın, Denizli, Balıkesir ve İzmir üzerinden demiryolu bağlantısı olduğunu söylemek mümkündür. Bu noktalardan Manisa’ya kolaylıkla ulaşım sağlanabilir ve Manisa’nın gezilecek doğa yerleri gibi çok sayıda eşsiz güzelliği görülebilir.
Manisa’da Konaklama
Tarihi ve doğal güzellikleriyle çok sayıda turist alan Manisa’da konaklama seçeneği de oldukça geniştir. Bölgede çok sayıda otel bulunması konaklamayı kolaylaştırmaktadır. Bunun yanı sıra butik otel ve pansiyon tarzında çok sayıda konaklama alanı da mevcuttur. Çeşitlilik olması sebebiyle bütçeye en uygun seçenek değerlendirilebilir. Tercih edilecek konaklama seçeneği için önceden rezervasyon yapmak daha garantili ve pratik olacaktır. Oldukça özel yerlerden birisi olan Manisa’da konaklama konusunda zorluk çekmeyeceğinizi düşünüyoruz.
Manisa’da Gezilecek Yerler
Manisa Gezi Rehberi gerek doğal güzelliklere ev sahipliği yapması dolayısıyla gerekse de tarihi ve turistik önemi nedeniyle gezilecek pek çok alana ev sahipliği yapmaktadır. Çok sayıda medeniyetin izlerini bünyesinde barındırması nedeniyle bölgede antik kent ve tarihi pek çok eser görmek mümkündür. Bunlardan birisi olan Sardes Antik Kenti şehrin en gözde tarihi mekanlarından birisidir. Lidyalıların başkenti olarak bilinmektedir.
Tam olarak beni 1854 senesinden beri kazı çalışması devam eden ve aynı zamanda paranın basıldığı ilk yer olma unvanına sahip ilginç bir bölgedir. Yine Manisa denildiğinde ilk akla gelen bölgelerden birisi de Spil Dağı Milli Parkı olmaktadır. Manisa’nın dillere destan doğal güzelliklerini gözler önüne seren muhteşem bir alandır. Manisa’nın en güzel ilçesi denildiğinde ilk akla gelen bölgelerden birisi; Salihli ilçesinde yer alan Gökköy olmaktadır. Hem doğa sporu ve kamp gibi etkinlikler için hem de ormanlar içerisinde muhteşem bir alan görmek için ideal bir bölgedir.
Manisa Konum için tıklayınız.
Manisa İlçeleri için tıklayınız.