İçindekiler (Ana Başlıklar)
Ezine Gezilecek Yerler rehberimize hoşgeldiniz. Eski Menderes Çay’ının suladığı ovalık alanda yer alır. Menderes Çayı, Kazdağlarının kuzey yamaçlarından doğar, Ezine ovasını suladıktan sonra ilçenin kuzey-batı yönünde Çanakkale Boğazı’na dökülür. Yazları kurak iken kışları ise ılık geçerek yağışlıdır. 37 km’lik yeterince uzun olan bir sahil şeridine sahiptir. İlçeye bağlı Geyikli beldesi ve 50 köy vardır.
Ezine’ye Ulaşım
Ezine ulaşım konusunda insanların tercih edebilecekleri ilk seçenek özel araçtır. Öte yandan Çanakkale il merkezine otobüs ile giden kişiler, merkezden ilçeye sağlanan otobüs seferleri ile sorunsuz bir şekilde ilçeye ulaşabilmektedir.
Ezine Konaklama
Ezine’de bulunan doğal ve tarihi güzellikleri görmek isteyen kişiler, ilçede bir süre konaklamak istemekte olup konaklama seçeneklerinin neler olduğunu merak etmektedir. Ezine konaklama konusunda otel, pansiyon ya da yarı pansiyon seçeneklerinden herhangi bir tanesinin seçilmesi olanaklıdır.
Ezine Gezilecek Yerler
Antik Kent
Ezine Gezilecek Yerler’in ilk adımında Antik Kent var. Milattan önceleri 4. yüzyılın sonlarında tek gözlü Antigonos tarafından Antigoneia adında kurulmuştur. Kısa bir süre sonra M.Ö. 3. yüzyılın başlarında Makedon Lysimakhos tarafından Aleksandria Troas adıyla tekrardan kurulmuştur. Şehir kurulurken, etrafında yer alan Gargara, Hamaksitos, Neandria, Kolonai, Larisa, Kebren ve Skepsis kentlerinin halkları buradaki alanlara yerleştirilmiştir. Aleksandria Troas, kapsadığı şehir alanıyla Anadolu’nun en büyük kentlerinden biri olma ünavını taşır. Alexandria Troas’ın simgesi olan Herodes Attikus Hamamının cephesi yaklaşık 100 m olup, Anadolu’da bugüne değin bilinen en uzun hamam yapısıdır.
Tarihi Camii ve Hamamlar
Kemallı Köyünde cami, hamam ve türbeden oluşan bir külliye vardır. Sultan I. Murad Döneminde yaptırılan bu camii oldukça yüksektir. Köyde ayrıca Kemal Bey’in yaptırdığı, harap vaziyetteki hamam ve çeşmelerde ilgi çekicidir.
Antik Sütun Ocakları
Koçali ve Kestanbol Kayacık etrafında bulunan ve yerde yatan devasa granit sütunlar görenleri şaşkınlığa uğratır. Buraların Roma döneminde sütün oluşturulan ocaklar olduğu ve son yapılan siparişlerinde bir nedenden ötürü yerlerine ulaştırılamadığı anlaşılır. Sütunların boyları 12 m çapları ise 160 cm. dolaylarındadır.
Termal Turizmi Severler İçin Kestanbol Kaplıcası
Geçmişten bugüne insanlığa şifa yayan Kestanbol Kaplıcasının suyu 73 derece olup, suyunun içerisinde kalsiyum ve demir elementleri bulunmaktadır. Ezine ilçesine 18 kilometre mesafede olan Kestanbol Kaplıcasında konaklama ve yiyecek içecek tesisleri bulunmaktadır. Kestanbol bölgesi, Jeolojik yapısı sebebiyle suyunda, havasında ve toprağında çeşitli düzeylerde radyoaktivite içermektedir.
Ezine Konum için tıklayınız.
Ezine Gezilecek Yerler adlı rehberimizi sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz.
Çanakkale Gezi Rehberi için tıklayınız.