İçindekiler (Ana Başlıklar)
Anafartalar ve Eceabat Gezilecek Yerler bölgenin başlıca düzlük alanlarıdır. Kış mevsimi yağışlı iken yazları sıcak ve kurak geçer. Eceabat çok sayıdaki tuğla ocaklarıyla bir dönem bütün Çanakkale’nin tuğla ihtiyacını karşılamıştır. Çanakkale seramikleri üretimi açısından da önemli bir merkezdir.
Çanakkale’den feribotla Avrupa yakasına geçerken ki manzara harikadır. Burada sizi meşhur “DUR YOLCU” yazısı karşılar. Burada bulunan Eceabat İskelesi bölgenin nabzı gibidir. Kilise Tepesinde 2010 da başlatılan arkeolojik kazılardan Eceabat’ın en eski geçmişi hakkında edinilen bilgiler, bize Tunç çağı olarak adlandırılan M.Ö. 3000 de burada yerleşimin var olduğunu tasvir etmiştir. 1926 da Gelibolu yarımadası ile beraber ilçe haline getirilerek Çanakkale iline bağlanmıştır.
Eceabat’a Ulaşım
Eceabat’a ulaşım noktasında ön plana çıkan seçeneklerden bir tanesi özel araç olarak bilinmekte olup birçok insan, özel araçları ile belirlenen güzergahlar üzerinden ilçeye erişim sağlamaktadır. İlçeye ulaşım noktasında dikkat çeken seçeneklerden bir diğeri de otobüstür. Çanakkale Otogara otobüs ile giden kişiler, buradan kalkan otobüs seferleri ile birlikte ilçeye konforlu bir şekilde ulaşma şansı elde etmektedir.
Eceabat Konaklama
İlçeye giderek burada bir süre kalmak isteyen kişiler Eceabat konaklama konusunda hangi seçeneklerin sunulduğunu merak etmektedir. Konaklama noktasında otel, pansiyon veya yarı pansiyon seçeneklerinin ön plana çıktığını ifade etmek olanaklıdır. Bunun yanı sıra pansiyon ya da yarı pansiyonlarla da ekonomik bir tatil gerçekleştirme şansı bulunmaktadır.
Eceabat Gezilecek Yerler
Tarihi Milli Park
Eceabat Gezilecek Yerler’in ilk adımında Tarihi Milli Park var. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı, her ne kadar Gelibolu adına sahip olsa da Eceabat ilçesi sınırları içinde kalmaktadır. Burası yarımadanın güney kısmında, Eceabat ilçesinin hemen hemen tamamına hâkim olan ve Çanakkale Boğazı’nın Avrupa yakasında ki büyük bir parktır. 1973 yılında kurularak Birleşmiş Milletler Milli Parklar ve Koruma Alanları listesinde yer almaktadır.
Kilitbahir Köyü
Kilitbahir Köyü Çanakkale Boğazı’nın en dar kesiminde kurulmuş bir kıyı yerleşimidir. Burada bulunan Fatih Camii, Cahidi Sultan Camii, Tabib Hasan Paşa Camii, çok sayıda çeşme ve konut geçmişten günümüze ulaşmış varlıklardır. Havuzlar yolu üzerinde harap durumda bir Uşşaki Dergâhı da yer almaktadır. Köyde gezerken karşılaşacağınız çeşmelerin çokluğu insanı şaşırtır. Cahidi Sultan Külliyesi’nin kurucusu Edirne doğumlu olup, asıl adı Ahmet olsa da daha sonra kendi kurduğu tarikatın adı olan Cahidi adını almıştır. Eceabat’ın Kilitbahir Köyü’ne yerleşip, kendi tekkesini kurmuştur. Ahmet Cahidi Efendi 1659 de vefat etmiş ve buraya defnedilmiştir.
Eceabat Konum için tıklayınız.
Eceabat Gezilecek Yerler adlı rehberimizi sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederiz.
Çanakkale Gezi Rehberi için tıklayınız.