Cumartesi, Nisan 20, 2024
Ana SayfaTürkiyeAdanaAdana'da Gezilecek Yerler

Adana’da Gezilecek Yerler

-

Adana, Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biridir. Dolayısıyla Adana’da Gezilecek Yerler az değildir. Ülkenin önemli ticaret ve kültür noktasıdır. Hem kültürel ögeler açısından hem de madenler açısından oldukça zengindir. Adana’da demir, krom, kurşum, manganez ve çinko yatakları bulunuyor. Bunların yanında aynı zamanda yemekleri ile de ünlüdür. Kısacası Adana, mutfağıyla, mimarisiyle ve tarihiyle başka bir yere sahiptir.

Adana’da Gezilecek Yerler

Sabancı Merkez Camii

Sabancı Merkez Camii

Sabancı Vakfı ve Türk Diyanet Vakfı ‘nın ortaklaşa yaptırdığı camiidir. 1998 yılında yapılmaya başlanmış olup, 10 senede tamamlanmıştır. Şehrin en çok ziyaret edilen mekanlarından biridir. Şehrin her yerinden görülebilen camii, şehrin sembollerinden biri haline gelmiştir.

Adres: Reşatbey, 01120 Seyhan/Adana
Telefon: 0322 35253 94
Konum için tıklayınız.

Misis Mozaik Müzesi

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yer alan Mozaik Müzesi, 1959 yılından itibaren hizmet vermeye devam ediyor. Misis Kenti’nden kalma tapınağın mozaikleri sergileniyor. El edilen mozaikleri ve eserleri korumak amacıyla müze yapılmıştır.

Adres: Unnamed Road,Eski Misis, 01358 Yüreğir/Adana
Konum için tıklayınız.

Adana Atatürk Evi Müzesi

Adana Atatürk Evi Müzesi

Osmanlı mimarisinde olan konak, Adana’nın tanınan ailelerinden Ramazanoğulları’na aittir. Zamanında bu yaşlı konak, Atatürk’ü de ağırlamıştır. Bakanlık tarafından da Atatürk’ün 100. doğum günü şerefine ”Korunması Gereken Taşınmaz Kültür Varlığı” seçilmiştir. İçerisinde ise Kurtuluş Savaşı dönemine ait olan eşyalar, belgeler, fotoğraflar ve eserler sergileniyor.

Adres: Kayalıbağ, 26009. Sk. No:1, 01010 Seyhan/Adana
Telefon: 0312 212 83 00
Konum için tıklayınız.

Adana Varda Köprüsü

Varda Köprüsü

Halk tarafından Koca Köprü olarak bilinen Varda Köprüsü, Sultan 2. Abdülhamid zamanında yapılmıştır. Oldukça uzun olan bu köprü iki vadiyi birbirine bağlar ve muhteşem bir görüntü oluşturur. Geceleri ise yıldızların süslediği köprüyü mutlaka görmelisiniz.

Adres: Kıralan, 01770 Karaisalı/Adana
Konum için tıklayınız.

Adana Taş Köprü

Seyhan Nehri üzerinde konuşlanan Taş Köprü, 4. yüzyılda Roma imparatoru tarafından yaptırılmıştır. Farklı zamanlarda zarar gören köprü, bir çok kez onarılmıştır. Köprünün orta kısmındaki kemerde iki aslan kabartması bulunuyor. Yüzyıllar boyunca Avrupa ve Asya arasında bir ulaşım sağlayan bir köprü olmuştur. Halen kullanılan köprü Dünya’nın en eski köprülerinden biridir.

Adres: Sinanpaşa, 01220 Yüreğir/Adana
Konum için tıklayınız.

Yılankale- Şahmeran Kalesi

Yılankale- Şahmeran Kalesi

11. yüzyılda yapılan Yılankale, Adana il sınırları içerisinde yer alıyor. Bizans Kalesi olarak günümüze kadar gelmiştir. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan şehir de bu yüzden mitolojik hikayeler de oldukça boldur. Yılankale’nin de bir hikayesi bulunuyor.

Adres: Küçükburhaniye, Adana Ceyhan E-5 Karayolu, 01920 Ceyhan/Adana
Konum için tıklayınız.

Adana Hakkında Tadımlık Bilgiler

Mitolojik Efsane: Şahmeran

Yılanların kraliçesi Şahmeran… Farsça’da yılanların şahı anlamına gelen Şahmeran, mitolojide kafası insan, vücudu yılan olarak betimleniyor. Şahmeran o kadar güzel ve büyüleyicidir ki görenleri hayran bırakır. Kuzgun karası saçları, görkemli tacı ve dik duruşuyla ilgi çeker. Yılan tarafı kötülüğü temsil ederken, insan tarafı bolluğu, bereketi temsil eder.

Bir zamanlar bir adam yanlışlıkla binlerce yılanın yaşadığı mağaraya girer. Adam mağaraya girince yılanlar adamı, liderleri Şahmeran’a götürürler. Şahmeran konuşur ve adamı bağışlar. Ancak bir süre burada misafir olmasını ister. Nedeni ise adamın yerini öğrenmesi ve başkalarına söylememesi için emin olmaktır. Adama çok iyi davranılır ve her istediği yerine getirilir. Bir süre burada yaşayan adam sıkılır, gitmek ister. Şahmeran da adama güvenerek artık onu salmaya karar verir. Adamı uyarır. Çünkü Şahmeran’ı görenlerin vücudu pul pul olmaktadır. Vücudunu gizlemesini tembihler.

Adam yeryüzüne döner ve hayatına devam eder. Kimseye Şahmeran’ı söylemez. Bu sırada da padişahın kızı hasta olur ve herkes çok üzülür. Hekimlerden biri Şahmeran’ın vücudundan alınan parçaları kaynatıp içerse iyileşeceğini söyler. Herkesi hamamda toplarlar ve Şahmeran’ı gören kişiyi bulurlar. Adam Şahmeran’ı öldüreceğini söyleyip mağaraya gider ve durumu ona anlatır.

Şahmeran ölümümün senin elinden olacağını zaten biliyordum der. Şahmeran ona kuyruğunun suyunu kısa zamanda ölmesi için vezire içirmesini söyler. Gövdesinin suyunu hasta kıza içirmesini ve başının suyunun da kendinin içip Lokman Hekim olmasını ister. Adam bunları yapar ancak içi kan ağlıyordur. Şahmeran yılanlara kendisinin gideceğini ve dönmeyeceğini söyler. Vezir ve Şahmeran ölür. Kız iyileşir. Adam da Lokman Hekim olarak hayatına devam eder.

Adana Gezi Rehberi için tıklayınız.

Mekancu
Mekancuhttp://www.b9creative.com
Merhaba, 27 yaşındayım. Yeni yerler keşfetmeyi ve haftasonu planları yapmayı seviyorum! Bu deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak için buradayım.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

253BeğenenlerBeğen
15,933TakipçilerTakip Et
16,041TakipçilerTakip Et
317TakipçilerTakip Et
1,973TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol