Cuma, Mart 29, 2024
Ana SayfaTürkiyeAdanaAdana Gezi Rehberi

Adana Gezi Rehberi

-

Adana oldukça güzel bir ilimizdir. Adana’yı gezmek isteyenler ve Adana’da yaşayanlar için güzel bir Adana Gezi Rehberi hazırladık. Seyhan Nehri’nin kıyısında bir şehir, Adana… Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden de birisi. Geniş caddeleri, ilginç kişilikler ile karşılaşabileceğiniz sokakları, her bir köşesinde rastlayabileceğiniz tarihi eserleri ile başka bir şehirdir. Son zamanlarda özel platformlarda yayınlanan Sıfır Bir dizisiyle de oldukça üne sahip olmuştur. Günümüz gençlerinin ilgisini çekmeye başlayan şehir, dizi sayesinde farkedilmeyen itibarını daha da artırmıştır.

Adana Gezi Rehberi

Adana’da Gezilecek Yerler

Sabancı Merkez Camii

Sabancı Merkez Camii

Sabancı Vakfı ve Türk Diyanet Vakfı ‘nın ortaklaşa yaptırdığı camiidir. 1998 yılında yapılmaya başlanmış olup, 10 senede tamamlanmıştır. Şehrin en çok ziyaret edilen mekanlarından biridir. Şehrin her yerinden görülebilen camii, şehrin sembollerinden biri haline gelmiştir.

Adres: Reşatbey, 01120 Seyhan/Adana
Telefon: 0322 35253 94
Konum için tıklayınız.

Misis Mozaik Müzesi

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yer alan Mozaik Müzesi, 1959 yılından itibaren hizmet vermeye devam ediyor. Misis Kenti’nden kalma tapınağın mozaikleri sergileniyor. El edilen mozaikleri ve eserleri korumak amacıyla müze yapılmıştır.

Adres: Unnamed Road,Eski Misis, 01358 Yüreğir/Adana
Konum için tıklayınız.

Adana Atatürk Evi Müzesi

Adana Atatürk Evi Müzesi

Osmanlı mimarisinde olan konak, Adana’nın tanınan ailelerinden Ramazanoğulları’na aittir. Zamanında bu yaşlı konak, Atatürk’ü de ağırlamıştır. Bakanlık tarafından da Atatürk’ün 100. doğum günü şerefine ”Korunması Gereken Taşınmaz Kültür Varlığı” seçilmiştir. İçerisinde ise Kurtuluş Savaşı dönemine ait olan eşyalar, belgeler, fotoğraflar ve eserler sergileniyor.

Adres: Kayalıbağ, 26009. Sk. No:1, 01010 Seyhan/Adana
Telefon: 0312 212 83 00
Konum için tıklayınız.

Adana Varda Köprüsü

Varda Köprüsü

Halk tarafından Koca Köprü olarak bilinen Varda Köprüsü, Sultan 2. Abdülhamid zamanında yapılmıştır. Oldukça uzun olan bu köprü iki vadiyi birbirine bağlar ve muhteşem bir görüntü oluşturur. Geceleri ise yıldızların süslediği köprüyü mutlaka görmelisiniz.

Adres: Kıralan, 01770 Karaisalı/Adana
Konum için tıklayınız.

Adana Taş Köprü

Seyhan Nehri üzerinde konuşlanan Taş Köprü, 4. yüzyılda Roma imparatoru tarafından yaptırılmıştır. Farklı zamanlarda zarar gören köprü, bir çok kez onarılmıştır. Köprünün orta kısmındaki kemerde iki aslan kabartması bulunuyor. Yüzyıllar boyunca Avrupa ve Asya arasında bir ulaşım sağlayan bir köprü olmuştur. Halen kullanılan köprü Dünya’nın en eski köprülerinden biridir.

Adres: Sinanpaşa, 01220 Yüreğir/Adana
Konum için tıklayınız.

DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYIN.

Adana’da Ne Yenir?

Adana Yemekleri

Adana Kebap

Adana yemeklerinin baş tacı Adana Kebap, sadece düşünüldüğünde bile insanın ağzını sulandırmaya yetiyor. Adana’da en güzel kebap nerde yenir diye sorarsanız belirli bir cevap alamazsınız. Çünkü herkes en iyi kebabın evde yapılan kebap olduğunu bilir. Bu yüzden Adana’ya gittiğinizde arkadaşınız varsa peşinden ayrılmayın ve muhteşem kebaplardan yapmasını rica edin. Demir bir tabağa serilmiş olan etin yanında közlenmiş domates ve biber ile enfes görünecektir. Lavaş servisi ile muhteşem bir sunuma sahiptir. Adana’da kebap yiyebileceğiniz en iyi yer Cik Cik Ali Usta’dır.

Humus Tarifi

Humus

Humus aslında Arap kültürüne ait olmasına rağmen Adana’da oldukça meşhurdur. Nohut ile robotta çekilerek hazırlanır. Yemeklerinizin yanında muhteşem bir meze olabilir ya da başlangıç olarak tadabilirsiniz.

Şırdan Dolması

Şırdan bir o kadar ünlü ancak bir o kadar herkese hitap etmeyen yiyecektir. Adana’nın her yerinde şırdan satan restoranlara, tezgahlara denk gelebilirsiniz. İçeriğini ve görüntüsünü kafanıza takmadan yerseniz, gerçekten lezzetini farkedebilirsiniz. Şırdan’ı yiyebileceğiniz en iyi yerler Karacaoğlan Caddesi’nde yer alıyor.

Şalgam

Adana Yemekleri dışında Adana’da ne içilir derseniz, cevap kesinlikle şalgam olacaktır. Adana geziniz sırasında hemen hemen her yerde şalgam içebilirsiniz. Acılı ve acısız olarak tercih edebilirsiniz. Şalgamın bir nevi turşu suyu olduğunu söyleyebiliriz.

DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYIN.

Adana’da Nerede Kalınır? Adana’da Konaklama

Adana’da otellere geçmeden önce en uygun çeşitler ile konaklama seçeneklerine airbnb üzerinden de ulaşabileceğinizi belirtmek isteriz. Aşağıdaki haritan gideceğiniz lokasyonu belirleyip konaklama türlerine ulaşabilir rezervasyon yapabilirsiniz.

Sizler için Adana’nın en iyi otelleri yazımızı hazırladık. Bu yazıyı hazırlarken de önerilenlerde en çok puanı alan otelleri yorumladık.

Adana Plaza Otel

Adana Plaza Otel

Adana Plaza Otel, şehrin en yüksek puana sahip otellerinden biridir. İçerisinde Spa, spor salonu ve çeşitli etkinlikler yapabileceğiniz alanlar bulunuyor. Havaalanına da oldukça yakın ir mesafede yer alıyor. Fiyatları ise sezona göre değişiklik gösterebiliyor.

Adres: Sümer, Hastaneler Kavşağı, 69168. Sk. No:1, 01000 Seyhan/Adana
Telefon: 0322 453 16 16
Konum için tıklayınız.

Divan Adana Otel

Divan Adana Otel

Adana’nın en yüksek puanlı otellerinden biridir. İçerisinde bar, fırın, spa ve restoran gibi çeşitli hizmetler bulunuyor. Ayrıca modern odalarıyla da sizlere şık bir konaklama keyfi yaşatıyor.

Adres: Çınarlı Mh, Turhan Cemal Beriker Blv. No:33, Seyhan/Adana
Telefon: (0322) 342 17 00
Konum için tıklayınız.

Sheraton Grand Adana Hotel

Spa, havuz, restoran ve açık havuz olanaklarıyla en çok tercih edilen oteller arasında yer alıyor. Nehir kenarında konuşlanan otelde, manzaralı ve konforlu bir tatil yapabilirsiniz. Havalimanına ve gezilecek yerlere yakınlığı ile mutlaka tercih etmeniz gereken oteller arasındadır.

Adres: Haci Sabanci Boulevard No 7, Adana
Telefon: (0322) 237 17 17
Konum için tıklayınız.

DAHA FAZLASI İÇİN TIKLAYIN.

Adana’ya Nasıl Gidilir?

Adana’ya şahsi aracınızla gitmeyi düşünüyorsanız yolculuğunuz 10 saat süreceğini bilmeniz gerekiyor. İstanbul ve Adana arası yaklaşık olarak 912 kilometredir. Eğer bu seçenek oldukça uzun ve sıkıcı geliyorsa hemen bir uçak bileti alarak kısa sürede ulaşımı sağlayabilirsiniz. Adana Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım ise oldukça basittir. Havaş servisleri sizleri merkeze ulaştırmak için hizmet veriyor. Havaş yerine belediye otobüslerini de tercih edebilirsiniz. 250, 252, 159 ve 135 numaralı otobüsler sizleri direkt olarak şehir merkezine ulaştırabilir. Yaklaşık 40 dakika sonunda şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

Adana’ya Ne Zaman Gidilir?

Adana, Akdeniz iklimini rahatça görebildiğimiz bir şehirdir. Her mevsimde ziyaret edebilirsiniz. Ancak yazları dikkatli olmanızda fayda var. Yere yumurta kırsanız pişecek duruma gelecek şekilde bunaltıcı bir yaz bulunuyor. Adana’da yazları çok sıcak geçiyor. Kışları da soğuk oluyor ancak öyle içinizi titreten zemheri soğukları yok tabiki. İlkbahar ve sonbahar mevsimleri gitmek için en uygun zamanlardır. Ayrıca Eylül ayında şehir bir başka güzeldir. Çünkü Uluslararası Adana Film Festivali düzenleniyor. Bu sayede şehrin kültürünü, geleneklerini görürken hem de film keyfini çıkarabilirsiniz.

Adana’da Şehir İçi Ulaşımı Nasıldır?

Adana’da şehir içi ulaşımı halk otobüsleri, minibüsler, belediye otobüsleri ve taksiler ile sağlanıyor. Ayrıca metro da bulunuyor. Metro Akıncılar’dan Hastane’ye kadar devam ediyor ve sabah 06.00 akşam 21.00 arası hizmet veriyor. Adana’da geceleri tüm ulaşım servisleri devre dışı kalıyor. Gece dışarı çıkmak isterseniz de taksi kullanmanız gerekiyor.

Adana Gezi Rehberi’ni sonuna kadar incelediğiniz teşekkürler. Adana ili ile alakalı diğer yazılara ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

 

Mekancu
Mekancuhttp://www.b9creative.com
Merhaba, 27 yaşındayım. Yeni yerler keşfetmeyi ve haftasonu planları yapmayı seviyorum! Bu deneyimlerimizi sizlerle paylaşmak için buradayım.

14 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

253BeğenenlerBeğen
15,933TakipçilerTakip Et
16,041TakipçilerTakip Et
317TakipçilerTakip Et
1,973TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol